OŠ "Velizar Stanković Korčagin“ iz Velikog Šiljegovca ima najbolji ekološki projekat 1Foto: Ministarstvo prosvete

Osnovna škola „Velizar Stanković Korčagin“ iz Velikog Šiljegovca, pobednik je pilot projekta „Uloga učenika u zaštiti životne sredine“, a njima je plaketu danas uručio ministar prosvete Branko Ružić.

Ministar je naveo da se projekat realizuje u saradnji sa Ministarstvom zašitite životne sredine i da su u njemu učestvovali kreativni i posvećeni nastavnici čiji je cilj da podignu ekološku svest učenika.

„Ovim projektom smo u 29 osnovnih škola širom Srbije uspeli da podstaknemo mnoge na mudro i racionalno korišćenje prirodnih resursa sa ciljem zaštite i očuvanja prirode, životne sredine i ekološke etike“, kazao je ministar.

On je čestitao učenicima i nastavnicima OŠ „Velizar Stanković Korčagin“ iz Velikog Šiljegovca koji su privukli pažnju komisije projektom koji je relevantan, održiv i efektan. Učenici su, takođe, pokaali zavidno znanje na kvizu, koji je pripremio Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja.

„Čast nam je da šest najboljih škola ugostimo u našem Naučno-obrazovno-kulturnom centru „Vuk Karadžić“ u Tršiću i siguran sam da ćete uživati u toj poseti“, rekao je Ružić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari