Obrt u slučaju Danke Ilić: Osumnjičeni Srđan Janković negirao da je učestvovao u ubistvu devojčice 1foto: M.M./ATAImages

Osumnjičeni za ubistvo devojčice iz Bora, koji je danas saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru negirao da ima bilo kakve veze sa ubistvom koje mu se stavlja na teret.

Kako je za Danas potvrđeno iz Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru osumnjičeni Srđan Janković je u potpunosti negirao da ima bilo kakve veze sa nestankom i ubistvom devojčice iz Bora za šta je osumnjičen.

On se do danas branio ćutanjem, a pre oko nedelju dana je preko svog branioca zatražio da iznese svoju odbranu u tužilaštvu.

Devojčica Danka Ilić je nestala 26. marta u Banjskom polju kod Bora.

Policija je, nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, uhapsila dvojicu muškaraca iz Bora, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek kola i odneli na deponiju.

Do danas istragom nije prikupljen ni jedan materijalni dokaz koji bi doveo dvojicu osumnjičenih u vezu sa ubistvom devojčice niti je pronađeno telo.

Istragu su obeležile brojni skandali i propusti, a najveći je smrt brata osumnjičenog D.D. koji je preminuo u policijskoj stanici Bor dan nakon što je priveden. Policija se tada oglasila saopštenjem da je brat osumnjičenog preminuo iznenada od infarkta, ali je ipak naložena obdukcija.

Kasnije se ispostavilo da je brat osumnjičenog najverovatnije preminuo nasilnom smrću. To je prvi preneo nedeljnik Radar, a u prilog ovoj tezi govori i to što je slučaj preuzelo Više javno tužilaštvo u Nišu koje je pokrenulo istragu, koja za sada ne miče.

Tužilaštvo u Nišu uporno odbija da saopšti javnosti šta je obdukcioni nalaz pokazao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari