Novak Đoković će večeras imati priliku da se plasira u polufinale turnira u Indijen Velsu, ali će pre toga imati težak zadatak da savlada odličnog Endija Rodika. Ovo će ujedno biti prilika da se srpski teniser osveti Amerikancu, i to na njegovom terenu, za poraz na Australijen openu pre nepuna dva meseca.

Ipak, treći teniser sveta smatra da i pored boljeg plasmana na ATP listi nije favorit protiv Rodika.

– Endi je odličan igrač. Ceo svet zna da ima neverovatan servis kojim lomi protivnika. U dobroj je formi i igra pred svojim navijačima. Kada se sve ovo uzme u obzir, sigurno je da ne smatram da sam favorit u predstojećem duelu – rekao je Beograđanin.

Ovaj meč će biti interesantan i zbog toga što su dva tenisera u prošlosti bili u izuzetno lošim odnosima nakon prepucavanja u javnosti prošle jeseni kada je Rodik optužio Đokovića da prečesto i bez ikakvog razloga traži pomoć lekara tokom meča. Međutim, sedmi nosilac ne želi da razmišlja o tome i koncentrisan je samo na večerašnji susret.

– Šta je bilo, bilo je. Nema potrebe vraćati se u prošlost. Ja i Đoković nismo prijatelji, ali respektujemo jedan drugoga i to je ono što je najbitnije. U svakom slučaju očekujem interesantan duel – izjavio je Rodik.

Turnir u Indijen Velsu se igra za nagradni fond koji iznosi 4, 5 miliona dolara. Pobedniku u muškom singlu će pripasti 1.000 ATP poena i ček na 605.500 dolara.

Ana Ivanović preskočila četvrtfinale

Ana Ivanović bukvalno je preskočila četvrtfinale pošto joj je Austrijanka Sibil Barner predala mečzbog povrede levog ramena. Srpska teniserka tako je dobila dodatno vreme za odmor i pripremu za polufinalni duel protiv Anastazije Pavljučenkove. Ruska teniserka je u četvrtfinalu nadigrala Poljakinju Agnješku Radvansku – 2:0 (7:6, 6:4).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari