Svi zaposleni u aleksandrovačkom preduzeću Vino Župa koji su zatražili pomoć zbog incidenta sa curenjem amonijaka u toj firmi pušteni su tokom noći na kućno lečenje, potvrdila je dežurna lekarka kruševačke bolnice Dobrila Milosavljević.

„Devet radnika zatražilo je lekarsku pomoć zbog trovanja amonijakom, ali su njihove tegobe nestale i oni su u dobrom i stabilnom stanju pušteni iz bolnice“, rekla je Milosavljevićeva agenciji Beta. Ona je rekla da su radnici preduzeća Vino Župa kojima je bilo ugroženo zdravstveno stanje, dobili terapiju na grudnom i internističkom odeljenju kruševačke bolnice.

Incident u fabrici Vino Župa desio kada je popustio sigurnosni ventil na kompresorskoj stanici. Radnik koji je bio zadužen za tu mašinu dobro je reagovao i odmah isključio taj i aktivirao drugi ventil, naveli su u policiji. Nesreća se desila preksinoć oko 18.30, a radnici su zatražili pomoć u kruševačkoj bolnici, jer su osećali tegobe u ustima i očima i bol iza grudne kosti.

Postrojenja aleksandrovačke Vino Župe normalno rade posle kratkotrajnog curenja amonijaka na kompresoru za hlađenje komora u hladnjači, rečeno je juče u tom preduzeću. Kvar je prekjuče otklonjen već posle 15 minuta i proizvodnja se odvija normalno, rekao je tehnički direktor Vino Župe Aleksandar Aleksić. Dodao je da je najvažnije da su radnici koji su bili zbrinuti u kruševačkoj bolnici dobro i da je većina njih jutros došla na posao. Aleksić je rekao da je iscurila neznatna količina amonijaka i da su sve službe reagovale na vreme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari