Vucic otvaranje fabrike GeoxFoto: FoNet/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Desetak radnika italijanske Kompanije Geoks koja je najavila zatvaranje fabrike u Vranju, o čemu je sve informacije imala i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, zatražili su da Vlada Srbije proglasi „dane žalosti“ jer je bez posla ostalo 1.200 radnika.

-Priča naš predsednik na Pinku svake večeri a na nas ne obraća pažnju, jesmo li mi gradjani drugog reda. Ćute i njegovi saradnici ovde u Vranju, a bez posla je ničim izazvano ostalo ne 12, nego 1.200 radnika – navode radnici Geoksa.

Oni traže da Vlada Srbije na zasedanju, kako navode koje se održava svakoga četvrtka, proglasi višednevne „dane žalosti u Vranju ako već ne može ništa da učini za više od tri hiljade hljidu koji su ostali posredno bez posla nakon već sasvim sigurnog zatvaranja italijanske kompanije u Vranju posle pet godina“.

Očekuje se da narednih dana radnici Geoksa zatraže pomoć za uplatu poreza i doprinosa od strane nadležnih državnih organa, jer kako kažu „svi Italijani su odavno napustili Vranje o čemu govori i zatvaranje prodavnice kompanije u centru Vranja uz cinično obrazloženje da je reč o kolektivnom godišnjem odmoru.“

Podsetimo, posle pet godina rada kompanija Geoks (Geox) zatvara fabriku obuće u Vranju, a bez posla ostaje 1.200 ljudi, potvrdili su za Danas doskorašnji radnici u ovoj italijanskoj firmi.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

14 reagovanja na “Otpušteni radnici Kompanije Geoks iz Vranja zatražili od Vlade Srbije da proglasi „dan žalosti“”

  1. Zato na svim režimskim glasilima mrtva tišina. Čeka se direktiva.

  2. Delite strancima milione kroz „subvencije“, oslobađate PDVa i drugih obaveza a kada to potroše pokupe se i odu. E moj AV ekonomski tigru…

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.