Pacijentu operisali pogrešnu nogu 1foto: FoNet/TV FoNet

Građanin Kosova Remzi Toćila doživeo je gorko iskustvo u privatnoj bolnici u Severnoj Makedoniji, gde je otišao da operiše nogu, jer mu je hirurška intervencija urađena na desnoj, umesto na levoj nozi – kako je rekao za Klan Kosova, prenosi danas KoSSev.

„Iako su svi laboratorijski i drugi testovi magnetne rezonance urađeni, a lekar koji je izvršio operaciju ih je imao na raspolaganju, krajnji rezultat je bio nešto sasvim drugo – umesto leve noge, operisana je desna. To sam primetio kada sam izašao iz operacione sale“, naveo je Toćila.

Prema njegovim rečima, u bolnicu je otišao zbog manjih bolova.

„Doktor je, da bi se opravdao, rekao: ‘Video sam da je desna noga povređena zbog leve, jer je pokušao da prebaci težinu na drugu nogu, pa je i desna noga stradala. Onda smo na licu mesta odlučili da operišemo desnu nogu, a zatim za dve – tri nedelje i levu“, Preneo je Toćila.

Odmah nakon operacije, kako je dodao, pitao je lekara kako je bez ikakvih prethodnih pretraga imao hrabrosti da tako nešto uradi bez njegovog odobrenja.

„U dokumentima koje sam potpisao pre ulaska na operaciju piše sve o levoj nozi“, dodao je Toćila koji je tim povodom angažovao advokata i podneo tužbu nadležnom sudu u Skoplju.

„Pokušali smo i preko advokata da nađemo kompromisno rešenje, ali nisu pristali, jedini kompromis im je bio da operaciju leve noge urade bez plaćanja, odnosno besplatno. Na to nisam pristao pošto sam izgubio poverenje“, naveo je Toćila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari