Panik tasteri za zaštitu žena i dece 1Foto: Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost

Predsednica Koordinacionog tela Vlade Srbije za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa direktorom austrijske kompanije „Sian mobajl sikjuriti“ Peterom Arnotom.

Ona jeistakla da je Srbiji potrebno sistemsko rešenje za zaštitu žena i dece, a da je uvođenje panik taster sistema prvi korak u tom procesu.

Želimo da omogućimo građankama i građanima Srbije da na jednostavan i efikasan način obezbede svoju sigurnost, a u tom procesu pristup panik tasteru kojim se alarmiraju nadležne institucije, kao što su policija ili hitna pomoć, od velikog je značaja, istakla je ona.

Mihajlović je dodala da uspostavljanje bezbednosne platforme koja podrazumeva uvođenje panik tastera, internet zaštitu i posebno zaštitu dece, predstavlja korak napred ka pružanju bolje usluge građanima, ali i doprinos procesu digitalizacije Srbije, navodi se u saopštenju.

Bezbednost građana, a posebno žena i dece žrtvi porodičnog i partnerskog nasilja, naglasila je Mihajlović, jedan je od najvažnijih prioriteta vlade.

Arnot je zahvalio Mihajlović na mogućnosti da predstavi rešenja koje „Sian mobajl sikjuriti“, kao uspešna austrijska kompanija, pruža milionima korisnika i klijenata širom sveta.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari