Parović: Vulin podstrekivao policajce na brutalnost prema učesnicima građanskih protesta 1Foto: Beta/BRANISLAV BOZIĆ/MO

Predsednik Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović ocenio je da ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin „podstrekivao policajce na brutalnost“ tokom jučerašnjih, „opravdanih i mirnih građanskih protesta“.

„Ti protetsi su bili jako problematični za Vučićev režim i zbog toga je naređena nesrazmerna upotreba policijske sile, pa čak i upotreba naoružanih kriminalnih grupa u cilju razbijanja blokada puteva. Posebno opasno je to što je lično ministar policije naredio načelnicima policijskih uprava da svim policajcima koji su dobili ili aplicirali za stanove po subvencionisanim cenama narede brutalnost prema građanima“, naveo je danas Parović u pisanoj izjavi.

Parović je istakao da kao „učesnik jučerašnjih mirnih protesta lično može da potvrdi da mnogi policajci bez obzira na pritiske ipak ne primenjuju brutalnost i da će sigurno vrlo brzo okrenuti leđa i kriminalizovanoj upravi policije i čitavom režimu“.

„Zbog toga treba biti neodustajan u građanskoj neposlušnosti koja treba da kulminira na dan izbora naredne godine kada svim snagama treba sprečiti Vučića da proglasi izborne rezultate i zatvori izborni proces za koji se već sada može reći da je namešten i nedemokratski. Jer kada batinaši gaze narod bagerima i tuku macolama samo da bi stigli da miting vlasti, šta li će tek da rade kada bude trebalo ubacivati glasove u biračke kutije“, naveo je Parović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari