Mesno udruženje penzionera Laznice, izuzetno aktivno i brojno, dobilo je na korišćenje prostorije koje je obezbedila i renovirala opština Žagubica.


Predsednik Opštinskog udruženja penzionera Stanija Ognjanović istakla je koliko je značajno što će penzioneri Laznice imati prostor za okupljanje, rad i druženje. Ona ističe da će se opštinska organizacija penzionera založiti da sva mesna udruženja penzionera na teritoriji opštine Žagubica dobiju svoj prostor: „Želja nam je ne samo u Laznici da imaju penzioneri svoje prostorije, nego nam je želja da svako naselje ima svoje prostorije gde će penzioneri da se okupljaju, da izmenjaju svoja gledišta, mišljenja… da se druže, što je i najbitnije – jer starom čoveku je lepa reč potrebna… da se požali nekom, a to su upravo vršnjaci koji se nalaze u tim penzionerskim domovima“.

Petar Paunović, sekretar Opštinskog udruženja penzionera, istakao je značaj omasovljenja organizacije radi dobijanja brojnih povlastica: „Veliko je zadovoljstvo za Opštinsko udruženje penzionera da smo dobili još jednu mesnu organizaciju, sada i u Laznici, s obzirom da Laznica ima dosta penzionera, takođe i stranih koji mogu isto tako da budu članovi udruženja, bez obzira što penziju nisu ostvarili u Srbiji. Mesna organizacija Laznica treba da radi na povećanju broja penzionera i to udruženih penzionera, jer time dobijaju status povlašćenih u odnosu na druge penzionere, a to znači: banje, putovanja, namirnice… druženje, list osiguranika penzionera. Po mojoj evidenciji Laznica ima oko 130 po kartonima udruženih penzionera, od toga negde oko 54 koji su platili članarinu u 2013. godini, 28 koji su platili u 2012. godini, ostali penzioneri nisu izmirili članarinu. Ovo kažem iz tog razloga da u roku od godinu dana ko ne plati članarinu gubi status penzionera u udruženju. Na ovaj način što smo otvorili Klub penzionera u Mesnoj zajednici Laznica, mi smo dobili na većoj snazi. Pozivam sve penzionere naselja Laznice, a i drugih naselja da što pre dođu kod nas. U dogovoru sa Skupštinom opštine Žagubica omogućićemo da imaju svoj klub za druženja… Naša parola glasi – Ko se snama druži život mu je duži i produžimo život dalje“.

Predsednik mesnog udruženja penzionera u Laznici Ilija Golubović, izrazio je zadovoljstvo što su dobili svoj kutak, jer su do sada bili prinuđeni da sastanke održavaju u neadekvatnim uslovima i prostorijama.

Ove prostorije penzionerima je na korišćenje ustupila O.Š. „Jovan Šerbanović“, jer su iste bile neiskorišćene, ističe direktor Osnovne škole Staniša Zrnkarević.

Mesna organizacija penzionera radi na okupljanju penzionera na svojoj teritoriji i uglavnom sprovode sve akcije koje iniciraju članovi, kao što su besplatni lekarski pregledi,različiti oblici druženja, proslava, jednodnevne i dvodnevne izlete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari