Petina testiranih u Novom Pazaru zaražena korona virusom 1Foto: Senad Župljanin

U Novom Pazaru svakodnevno se povećava broj zaraženih korona virusom. Prethodnog dana testiranjem infekcija je potvrđena kod 69 osoba ili 20,9 odsto od ukupnog broja testiranih. Brzim antigenskim i PCR testom provereno je 329 osoba.

Brzim antigenskim testom bris je proveren kod 175 ljudi, od kojih je 36 pozitivno. PCR testom, u Zavodu za javno zdravlje (ZZJZ), uzorkovano je još 154, kod 33 se pokazalo das u inficirani. Svi su iz ovog grada.

Redovi ispred kovid ambulanti su sve duži. Juče je zabeležen record od 312 pregledanih, od kojih je 200, sa simptomima korone, bilo na prvom pregledu I 112 je kontrolisano,

U odnosu na broj pregleda I novoregistrovanih obolelih, na kovid odeljenjima nema gužve, iako ima blagog povećanja. Hospitalizovana su 34 pacijenta. Na Infektivnom odeljenju 17, 15 j3 na Grudnom odeljenju i, od juče, 2 pacijentkinje ima Ginekološko-akušersko odeljenje.

Prethodnog dana broj prijema i otpusta je skoro izjednačen. Na lečenje je primljeno devet zaraženih – šest iz Novog Pazara, 2 iz Raške I 1 iz Tutina. A kući je otpušteno 8.

Juče nije bilo transporta u veće zdravstvene ustanove, nitNajvažnije, da je jučerašnji pacijenata priključenih na respiratore i kiseoničke potpore.

Najvažnije, jučerašnji dan bio je joše jedan bez žrtava od zaražavanja korona virusom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari