Petričić: Vlast je bahata, ali neću odustati 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Ova vlast je bahata, beskrupulozna, ali ja neću odustati od crtanja karikatura, kaže za Danas naš poznati karikaturista Dušan Petričić, nakon što mu je Fejsbuk ukinuo stranicu.

Petričić je ranije danas saopštio preko nedeljnika NIN da je njegova stranica “Karikature Dušana Petričića” na zahtev “nezadovoljnih botova, definitivno ukinuta, bez ikakve mogućnosti da sprečim takav rasplet događaja”.

“Zahvaljujem vam na podršci koju ste mi godinama slali svojim komentarima. Naravno da mi ne pada na pamet da odustanem”, naveo je Petričić u svom saopštenju, te najavio da će uskoro otvoriti novu stranicu na Fejsbuku.

Petričić objašnjava za Danas da se njegova stranica i dalje vidi na Fejsbuku, ali da ni on ni njegova saradnica više ne mogu da joj pristupe.

– Ja sam od Fejsbuka pre desetak dana dobio upozorenje da su primili neke informacije o nepriličnim sadržajima na mojoj stranici i naveli da će oni to pratiti i da će, ukoliko to bude neophodno, zatvoriti stranicu. To su danas i učinili – ukazuje Petričić za naš list.

Poznati karikaturista objašnjava da sve ono što se dešava u Srbiji stavlja u karikature i naglašava da će to nastaviti da radi i da mu ne pada na pamet da odustane.

– Oni strašnom agresivnošću drže vlast i iako im se ne vidi kraj, on će sasvim sigurno doći, jer se sada već vidi da su prešli svaku meru i granicu. Bojim se da oni toga nisu više svesni – naglašava Petričić za Danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari