Piper: Alternativa razgovoru su sukobi na ulici 1Foto: Milan Radović

Demokratska stranka Srbije će učestvovati na sastanku na Fakultetu političkih nauka u ponedeljak jer su medijski uslovi osnova za stvaranje iole fer uslova za izbore.

Šta je alternativa razgovoru sa predstavnicima vlasti – sukob na ulici?, kaže za Danas Uroš Piper, medijski koordinator DSS-a, koji će predstavljati tu stranku na trećem okruglom stolu vlasti i opozicije, posvećenom medijima.

Naš sagovornik konstatuje da smo „videli u poslednjih nekoliko meseci kako je uništena energija građana koji su mirno tražili fer izbornu utakmicu“.

– Neko je tu energiju, da li slučajno ili ne, nerazumnim zahtevima za smenama, pokušajima upada i najavom revolucija do Uskrsa, uništio. I posle

velikih svetskih sukoba se sedalo za sto, a baš da bismo danas izbegli bilo kakve sukobe – treba da razgovaramo, smatra on.

Upitan kako komentariše izjave predstavnika Saveza za Srbiju da će taj opozicioni blok najverovatnije bojkotovati predstojeće izbore, Piper odgovara: „Predati se bez borbe? Dati vlastima vise od dve trećine većine u parlamentu za promenu Ustava u vezi sa Kosovom i Metohijom? Pokloniti na tacni sve opštine i gradove, ja mislim da nije nikakvo rešenje“.

– Bojkot u ovakvim domaćim i međunarodnim okolnostima ne bi oslabio režim. Upravo suprotno, osnažio bi ga. To jest, možda je bojkot nečiji plan za sopstveno pozicioniranje u opoziciji, ali onda je reč o sitnom politikantskom interesu a ne o borbi za prava građana, konstatuje Uroš Piper.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari