Počela Letnja škola informatike i modeliranja u Kragujevcu 1Foto: Grad Kragujevac

Za 26 srednjoškolaca i studenata u organizaciji Asocijacije studenata Prirodno-matematičkog fakulteta u okviru projekata u oblasti omladinske politike koje sufinansira grad Kragujevac, u sredu, 4. avgusta počela je  Letnja škola informatike i modeliranja.

U kabinetima Instituta za matematiku i informatiku predavanja na temu osnove „Java” i „Python” programskih jezika do 23. avgusta držaće  profesori PMF-a.

– U interesu grada Kragujevca je da podrži mlade ljude sa kvalitetnim idejama kao što je ovaj partnerski projekat PMF-a, kompanije Lioneight i Asocijacije studenata PMF-a koji je grad sufinansirao sa 170 hiljada dinara. Kroz takve projekte grad podržava učenike, studente, obrazovne institucijei sve druge koji su uključeni u proces obrazovanja mladih. Kragujevac ne može da održi svoj put prosperiteta bez vrednih i školovanim mladih ljudi, koji će u budućnosti biti nosioci privrednog i investicionog potencijala grada, kazao je Stefan Jovanović, pomoćnik gradonačelnika Kragujevca.

Na Prirodno-matematičkom fakultetu u Kragujevcu više od dvadeset godina održava se matematička radionica mladih, za pripremu učenika za takmičenja iz matematike i programiranja, a nastavnici i saradnici su uključeni u festivale nauka i noći istraživača.

– PMF i Institut za matematiku i informatiku je veoma zainteresovan da doprinese široj društvenoj zajednici. Pored dugogodišnjih matematičkih radionica za mlade podržavamo i različite radionice i obuke kao što je Letnja škola informtaike i modeliranja, kaže Bojana Borovićanin, upravnica Instituta za matematiku i informatiku PMF-a.

Nikola Milanović, predstavnik  Asocijacije studenata Prirodno-matematičkog fakulteta u Kragujevcu istakao je da će 26 srednjoškolaca iz Tehničke škole, Prve i Druge gimnazije i studenti PMF-a učestvovati u ovom programu koji traje do 23. avgusta kada će im biti uručene diplome o završenoj letnjoj školi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari