Projekat „Bez predrasuda“ koji ima za cilj da se osobama sa invaliditetom pomogne u organizovanju kampanja za poboljšanje njivog statusa, počeo je u Kruševcu predavanjem o saradnji sa medijima. Projekat zajednički sprovode Udruženje distrofičara Rasinskog okruga i kruševačko Udruženje građana za podršku evropskim integracijama „Evrokontakt“, a finansira ga Ministarstvo rada i socijalne politike sa skoro 684.

Projekat „Bez predrasuda“ koji ima za cilj da se osobama sa invaliditetom pomogne u organizovanju kampanja za poboljšanje njivog statusa, počeo je u Kruševcu predavanjem o saradnji sa medijima. Projekat zajednički sprovode Udruženje distrofičara Rasinskog okruga i kruševačko Udruženje građana za podršku evropskim integracijama „Evrokontakt“, a finansira ga Ministarstvo rada i socijalne politike sa skoro 684.000 dinara.
– Projekat se bavi podizanjem kapaciteta osoba sa invaliditetom i njihovih organizacija u Kruševcu za vođenje kampanja koje za cilj imaju poboljšanje njihovog statusa, rešavanje problema i zadovoljenje potreba – kaže predsednik Udruženja distrofičara Avram Milosavljević.
Predstavnik organizacije „Evrokontakt“ Nenad Krstić kazao je da će u okviru projekta biti održana i predavanja o tehnikama komunikacije, organizaciji kampanja, timskom radu, javnom zagovaranju. Prema njegovim rečima biće sprovedena medijska kampanja i o tome snimljen dokumentarni film kao i kampanja javnog zagovaranja na temu koju osobe sa invaliditetom budu izabrale. Projekat će trajati pet meseci, a u njega je uključeno sedam od deset organizacija osoba sa inavliditetom sa područja Kruševca.
Procenjuje se da na području tog grada živi oko 14.000 osoba sa nekom vrstom invaliditeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari