Počinje deratizacija u celoj Subotici 1Foto: Pixabay (ilustracija)

Akcija sistematske deratizacije na teritoriji Subotice biće izvedena od 5. septembra do 31. oktobra, u svim naseljenim mestima, po domaćinstvima i objektima kolektivnog stanovanja i stambenim zgradama.

U Službi za komunalne poslove poručuju da je deratizacija za sve građane besplatna, i da je potrebno samo da omoguće vidno obeleženim stručnim operativcima da postave preparat, kao i da se pridržavaju dobijenih uputstava.

„U okviru akcije koristiće se moderan biocidni preparat odloženog delovanja, a građani će sva uputstva za upotrebu i mere opreza dobiti odštampano na pakovanju“, navodi se u obaveštenju.

Tačni datumi kada će operativci obilaziti njihov deo grada ili naseljeno mesto građani će moći da vide na oglasnim tablama u svojim mesnim zajednicama.

Oni građani koji ne budu kod kuće u vreme kada operativci budu u njihovom delu mesne zajednice, dobiće obaveštenje da preparat mogu naknadno preuzeti u sedištu svoje mesne zajednice.

Akcija sistematske deratizacije obavlja Gradska uprava Subotica, Sekretarijat za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj, u saradnji sa partnerima „Oris“ iz Sombora i „Ciklonizacija“ iz Novog Sada.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari