Počinje Fish fest 2021 na Kalemegdanu kod Kule Nebojša 1Foto: Miroslav Dragojević

Ljubitelji ribe i mediteranskih specijaliteta ovog vikenda imaju priliku da na obali Dunava ispod Kule Nebojša posete Fish fest, koji će okupiti veliki broj kulinarskih majstora iz celog sveta.

– Na Fish festu 2021 ovog vikenda najbolji majstori Srbije i regiona u pripremanju ribljih specijaliteta, ove godine najjača ekipa na čelu sa Stevom Karapandžom. U petak su pripremane dagnje na buzuri, u subotu posetioce očekuju njoke sa plodovima mora.

Pored toga, za vikend je Open kičen kuking šou, pripremaće se specijaliteti od ribe sa prilozima na otvorenom, tu su najbolji kuvari iz Srbije sa gostujućim šefovima iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

U subotu nas očekuje takmičenje u kuvanju riblje čorbe i paprikaša mladih kuvara, dok će u nedelju biti takmičenje profesionalaca.

Svakodnevno je tu i program za decu, kao i štandovi izlagača, sa slatkišima, ljutim sosevima. U toku je i nautička izložba plovila, pripremili smo za svakoga po nešto. U večernjim časovima posetioce će zabavljati didžejevi. Zabava će biti za sve generacije, uz poštovanje svih epidemioloških mera. Puno dobrog ukusa i zabave, najavio je za Danas Đorđe Živanović, iz organizacije Fish festa i pozvao sugrađane da dođu da se opuste pored reke.

U četvrtak su kuvari iz Sarajeva pripremali svoje čuvene ćevape, dok je u petak na meniju bila mediteranska kuhinja.

Fish fest promenadu svake godine na obali kod Donjeg grada Kalemegdanske tvrđave organizuje udruženje Dunav u srcu i riblji restoran Vodenica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari