Tek što je završen „peti gren slem“ u Indijan Velsu, trijumfima Jelene Janković i Ivana Ljubičića, već počinje naredni turnir iz kategorije 1000. I muška i ženska teniska elita okupiće se danas u Majamiju, na turniru koji će trajati do 4. aprila.


Trojica najboljih srpskih tenisera postavljeni su za nosioce i biće slobodni u prvom kolu, pa iako turnir počinje u danas, oni neće na teren pre petka. U drugom kolu Novak Đoković (2) sastaće se sa pobednikom duela Rišar Gaske (Francuska) – Olivije Rohus (Belgija). Ukoliko stigne do trećeg kola mogao bi da se sretne sa Filipom Krajinovićem, koji je dobio „vajld kartu“. Doduše, mladi srpski teniser bi morao da napravi dve senzacije, da savlada Džejmsa Blejka (SAD), pa 27. nosioca, Brazilca Tomaza Belučija, da bi stigao do iskusnijeg kolege. Projektovani put Novaka Đokovića do finala dalje bi izgledao ovako – Hael Monfis (14), Endi Rodik (6), Rafel Nadal (4). U drugom delu „kostura“ nalaze se njegovi potencijalni rivali u finalu, Rodžer Federer (1) i Endi Marej (3). Đoković je Majami osvajao 2007, a prošle godine je stigao do finala u kome je poražen od Mareja, koji je prethodno, u četvrtom kolu eliminisao i Viktora Troickog.

Troicki (30) u drugoj rundi čeka Argentinca Davida Nalbandijana ili Poljaka Lukaša Kubota, a već u trećem kolu verovatno bi naleteo na Nadala. Janko Tipsarević (31) će prvo odmeriti snage sa boljim iz meča Filip Pečner (Nemačka) – kvalifikant, a onda bi, po svemu sudeći, morao na megdan Šveđaninu Robinu Soderlingu (5). Janko Tipsarević je 2009. ispao u trećem kolu, od Argentinca Huana Martina Del Potra, jedinog uz Nikolaja Davidenka iz TOP 10 koji neće učestvovati ove godine. Nagradni fond ATP turnira je 3.645.000 dolara, a pobedniku će pripasti 605.500 i 1.000 ATP poena.

Ponovo bez Serene

Ženski turnir, čini se, biće preslikan onom iz Indijan Velsa. Jelena Janković je postavljena za sedmog nosioca i na startu (u drugom kolu) igraće protiv pobednice meča Kristina Barois (Nemačka) – kvalifikantkinja. Ana Ivanović je, uprkos padu na WTA listi na 58. mesto, u Majamiju postavljena za 25. nosioca i biće slobodna u prvom krugu. Na megdan će prvo izaći (verovatno) Sibil Bamer, ako Austrijanka prethodno savlada kvalifikantkinju. U Majamiju neće biti povređene Serene Vilijams (na fotografiji) i Dinare Safine.Titulu brani Beloruskinja Viktorija Azarenka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari