Počinju prijemni ispiti na fakultetima 1foto FoNet/Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

U prvom upisnom roku na 31 fakultet Univerziteta u Beogradu prijavilo se ukupno 18.088 kandidata.

Najveće interesovanje je za FON na kome se prijavilo 2.308 kandidata. U odnosu na predviđen broj mesta po popularnosti slede Stomatološki, Arhitektonski, Medicinski i ETF.

Kada govorimo o studijskim programima najveće interesovanje, kao i prošle godine, je za psihologiju na Filozofskom fakultetu – 547 kandidata je konkurisalo za 116 mesta (4,71), saopštio je Beogradski univerzitet.

Najmanje prijavljenih kandidata je na Fakultetu za fizičku hemiju, Fizičkom fakultetu i Tehničkom fakultetu u Boru.

“Prijemni ispiti počinju danas i traju do petka. Uprava Univerziteta je u saradnji sa MUP-om delovala preventivno kako bi prijemni ispiti bili organizovani na najbezbedniji mogući način.

Danas se održavaju prijemni ispiti na 13 fakulteta, od čega sedam fakulteta ima prijemni samo jedan dan, a to su Arhitektonski, Saobraćajni, Fakultet političkih nauka, Ekonomski, Biološki, Geografski i Hemijski”, kaže prorektor za njastavu Univerziteta u Beogradu prof. dr Dejan Filipović.

Prvi dan prijemnog danas je i na Filozofskom, ETF-u, Rudarsko-geološkom, Učiteljskom, Fizičkom i Poljoprivrednom fakultetu.

“Poruka kandidatima je da na prijemni dođu odmorni i da budu sigurni u sebe. Ovo je prvi ozbiljniji test u njihovoj karijeri i treme mora da bude, ali neka bude pod kontrolom. U zavisnosti od vrste prijemnog ispita, uvek savetujem da se pročitaju sva pitanja ili zadaci i da se krene od zadataka tj. pitanja koja kandidat zna, a da se zakraj ostave najteži zadaci. Na nekim ispitima nema uvek dovoljno vremena ili ima negativnih bodova,pa je zato važno dobro startovati sa prijemnim. Srećno svim kandidatima i želim im da upišu željeni fakultet.” poručio je prorektor Filipović.

Koliko se na koji fakultet i smer prijavilo đaka možete pogledati na OVOM LINKU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari