Podrška za razvojne projekte u 25 zaštićenih područja u Vojvodini 1foto:PSINF

Za projekte u 25 zaštićenih područja u Vojvodini na osnovu konkursa Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine dodeljeni su ugovori u vrednosti 15 miliona dinara.

Finansijska podrška doprineće razvoju i unapređivanju specijalnih rezervata prirode Karađorđevo, Kraljevac, Gornje Podunavlje, Deliblatska peščara, Okanj bara, Carska bara, Titelski breg, Obedska bara, Koviljsko-petrovaradinski rit, Slano Kopovo, Ludoško jezero, Selevenjske pustare i Pašnjaci velike droplje.

Novac je namenjen i za revitalizaciju i zaštitu Nacionalnog parka „Fruška gora“, te parkova prirode – Ponjavica, Palić, Jegrička, Beljanska bara i Kamaraš, kao i predela izuzetnih odlika – Vršačke planine, Subotička peščara, Ade i odseci kod Slankamena i zaštićenih staništa – Mali vršački rit i Bara Trskovača.

Ugovore je korisnicima uručila podsekretarka Brankica Tabak, koja je istakla da zaštita područja doprinosi očuvanju ekosistema i cele okoline, te unapređenje standarda i zdravlja.

„Nešto što je čoveku dato besplatno – priroda na dar – na kraju mora biti zaštićeno od istog tog čoveka putem institucija i drugih vidova organizovanja u sistemu. Želeli smo da vam olakšamo posao na zaštiti onoga od čega i naš život zavisi, jer je zaštita životne sredine odavno prepoznata kao jedna od najznačajnijih oblasti“, navela je Brankica Tabak.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari