Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje: Nismo dobili zahtev za ukidanje bilo koje škole 1Foto: upzr.edu.rs

Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine nije dostavljen predlog za izmenu odluke o mreži srednjih škola na teritoriji AP Vojvodine, niti zahtev za ukidanje bilo koje škole.

To za Danas kažu u Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje, povodom vesti da grad Zrenjanin nije dao saglasnost na predloženi plan upisa u Hemijsko-prehrambenu i tekstilnu školu “Uroš Predić”, koji je usvojio Školski odbor te obrazovne ustanove.

Nadležni iz lokalne samouprave u Zrenjaninu ni danas nisu odgovorili na pitanje Danasa zbog čega smatraju da ne treba izvršiti upis u srednju školu “Uroš Predić” za školsku 2024/25. godinu, niti su obelodanili sadržaj elaborata o opravdanosti izmene pokrajinske skupštinske odluke o mreži srednjih škola na teritoriji AP Vojvodina u delu koji se odnosi na grad Zrenjanin.

Kako je Danas pisao, dopis gradonačelnika Zrenjanina uznemirio je zaposlene u Hemijsko-prehrambenoj i tekstilnoj školi koji strahuju da bi ona mogla biti ugašena ukoliko bude prihvaćen predlog lokalne samouprave da se nova generacija učenika prvog razreda preraspodeli u tri srednje škole- Tehničku, Medicinsku i Srednju poljoprivrednu školu.

Kako saznaje Danas predstavnici škole “Uroš Predić” sutra će imati sastanak sa gradonačelnikom Zrenjanina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari