Pokrenuta peticija da mala matura ne sadrži kombinovani test

Ostavite komentar


  1. Evo, potrcasmo, noge polomismo. Sad, svaka susa i marusa orgnizuje kojekave peticije.

  2. U onoj fenomenalnoj kraljevini obavezno skolovanje je trajalo CETIRI godine. Odvratni komunisti su ga produzili na OSAM. Pa je onaj nesrecni (komunista) Suvar pokusao da izdejstvuje DESET. I to nije uspelo, a i bilo je smesno. Bilo je to jos one davne 1976.god. A mi jos uvek tupimo sa obaveznih osam. Ja sam u prosveti radila 35 godina i uopste ne razumem cemu sluzi „mala matura“. Nasi momci i devojke koji zavrsavaju osnovnu skolu su daleko od zrelosti (nece je imati ni sa 18). Rec matura sto znaci ispit zrelosti se u normalnom svetu polaze posle zavrsene srednje skole, i predstavlja prolaz na studije. Umesto da se priklonimo obaveznom obrazovanju koje traje 12 godina, mi maltretiramo decu. U srednjim skolama vec godinama ima VISE mesta nego djaka. Cemu onda ovaj ispit sluzi? Mozda bi trebalo da se umesto svih ovih testova koji ogranicavaju verbalno izrazavenje uvede samo jedan. Test opste kulture! Pa cemo se onda susresti za tuznom cinjenicom…

  3. Naravno da treba da se ukloni, najvazniji predmeti su srpski i matematika, eventualno nemacki i engleski za one koji hoce da odu u inostranstvo.A biologija i te gluposti nam ne trebaju, taj ko hoce da uci biologiju, hemiju… taj ce upisati tu skolu.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.