Pokušaj uništavanja table Aćif efendiji u Novom Pazaru, izbila tuča 1Foto: Twitter/@a1tvnet

U ulici 28. novembra u centru Novog Pazara, za sada nepoznati počinilac pokušao je da uništi tablu Aćifu ffendiji, objavio je večeras portal nova.rs.

Nakon udaranja čvrstim predmetom o tablu, došlo je do incidenta i fizičkog sukoba nekoliko osoba koje su se zatekle u blizini table, policija trenutno obavlja uviđaj, a za sada nema informacija ko je pokušao da uništi tablu Aćif efendiji u centru Novog Pazara, navodi nova.rs.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je 10. novembra, komentaruišući pokušaje aktivista da prefarbaju mural Ratku Mladiću u Njegoševoj ulici u Beogradu, kako je neko samo želeo „da napravi cirkus i nanese štetu sopstvenoj zemlji“, uz primedbu da oni koji se „navodno bore protiv ratnih zločinaca za osam ili devet godina nisu uklonili tablu sa imenom Aćifa Efendije u Novom Pazaru“, naglašavajući da je Aćiof Efendija za zločine osuđen pred domaćim sudovima.

Negirajući da je policija štitila mural posvećen Ratku Mladiću, Vučić je rekao oni koji „govore da se bore protiv zločinaca“, nisu otišli „već osam godina da unište ploču sa natpisom Aćifa efendije (Hadžiahmetovića), kojeg nije osudio Haški sud, nego organi Srbije, Jugoslavije“.

„Ta tabla osam ili devet godina stoji, a nije im palo na pamet da to učine”, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.