Policajci iz Srbije na leto u Grčkoj 1

Direktori policija Srbije Vladimir Rebić i Grčke Konstantinos Cuvalas razgovarali su danas o potpisivanju Protokola o zajedničkoj saradnji tokom turističke sezone, koja će podrazumevati upućivanje srpskih policajaca u tu zemlju, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Srpski policajci će zajedno sa grčkim kolegama raditi na prevenciji krivičnih dela, poput trgovine ljudima, narkoticima, prevara, krađa i drugih imovinskih delikata, kojima građani Srbije mogu biti oštećeni.

Rebić je rekao da Srbija takvu vrstu saradnje već ima sa policijama Crne Gore i Hrvatske, a da su dosadašnje aktivnosti dale dobre rezultate, pa je zato dobro uspostaviti je i sa Grčkom.

On je najavio da će krajem maja i početkom juna biti organizovana studijska poseta policajaca iz Grčke, koji će imati priliku da se ostvare konkretne kontakte u cilju razmene informacija i brze i efikasne saradnje sa srpskim kolegama, pre svega u oblasti borbe protiv terorizma.

Cuvalas ocenio je da je današnji sastanak početak iskrene, direktne saradnje koja ima za cilj veću efikasnost srpske i grčke policije i veću bezbednost građana dve zemlje.

Prema njegovim rečima, grčka policija je spremna da podeli znanje i iskustvo sa srpskim kolegama kroz edukativne programe, razmenu informacija i sve ostalo što može da doprinese većoj bezbednosti građana dve države.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari