Prijava za blokadu u kojoj nije učestvovao 1Dušan Mirkic/Foto: Privatna arhiva

Protiv Dušana Mirkića, aktiviste Inicijative za Požegu, policija je podnela prekršajnu prijavu, iako on, kako tvrdi, nije učestvovao u blokadi puta Požega-Kosjerić, u Čestobrodici na lokaciji Pesak, koju su građani organizovali 4.decembra prošle godine.

„Nisam bio na toj blokadi i nije mi jasno kako je policija mogla da podnese prijavu protiv mene“, kaže za Danas Mirkić i dodaje da će protiv policajaca, koji su podneli prekršajni nalog, uzvratiti krivičnom prijavom za lažno prijavljivanje.

On je dodao da je bio u požeškoj policiji i tražio objašnjenje i da mu je rečeno da je „možda u pitanju greška“ i da se „takve stvari dešavaju“.

„Moguće je da su prijavu protiv mene pisali onako, po inerciji, što je nedopustivo i neshvatljivo“, navodi Mirkić.

U prekršajnom nalogu, koji je policijska službenica Jovana Nedeljković sačinila 24. decembra, navedeno je da je Mirkić, 4. decembra, od 14 do 16 časova, „u mestu Čestobrodica, u svojstvu pešaka, viđen od strane policijskog službenika Milorada Rakića kako se kreće i zadržava na kolovozu“.

„Prekršaj je“, dalje se navodi, „otkriven opažanjem policijskig službenika M.Rakića“, te da su dokazi za to „službena beleška i saslušanje“ istog policajca.

„Tog 4. decembra nisam bio na blokadi, već sam bio kod kuće ceo dan i imao posla preko glave. Imam pet svedoka koji će to da potvrde i još tridesetak njih koji će da svedoče da nisam bio na blokadi“, navodi za Danas Mirkić.

Prijava za blokadu u kojoj nije učestvovao 2
Prekršajni nalog

Inače, to je drugi put da policija podnosi takve prijave protiv Mirkića. Prvi put je to učinila 28.novembra, kada je bio sa sedmoricom meštana dobrinjskih sela koje je policija, dok su bili u ispred doma kulture u Srednjoj Dobrinji, privela jer su nameravali da se pridruže blokadi puta u Preljini, kod Čačaka.

„Prijavu su pisali protiv mene za učešće u blokadi u Pesku, dok sam bio u policijskoj stanici u Požegi sa meštanima Dobrinje i advokatom, a tu su bili i policajci i svi su me videli. Iako sam bio sa svim tim ljudima u policijskoj stanici, u prijavi je navedeno da me je jedan policajac video na blokadi, što je neverovatno“, kaže Mirkić.

Na taj protest, objašnjava Mirkić, stigao je pred sam kraj, jer je u policijskoj stanici čekao da puste meštane dobrinjskih sela“.

„Na tu prijavu uložio sam žalbu, jer sam se na blokadi pojavio bukvalno kada se ona završila, a oni su u prijavi napisali da sam tamo bio od 14 do 16 časova, iako sam u policiji bio do 14,30 časova“, objašnjava Mirkić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari