Policija sprečila Ćutu da uđe u zgradu kod Vesića (VIDEO) 1Foto FoNet: Milica Vučković

Poslanicima Ekološkog ustanka, koje je predvodio Aleksandar Jovanović Ćuta, policija danas nije dozvolila ulazak u zgradu u kojoj se nalazi Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture, gde su hteli da im se da na uvid ugovor koji je ministar Goran Vesić sa jednom američkom firmom potpisao o zgradi starog Generalštaba.

Obrazloženje je bilo da nisu najavljeni, a Jovanović je policajcima rekao da štite „kriminalca Vesića“, koji „prodaje sve što je moguće“.

On je poručio da neće da se tuče sa policijom, ali da će Ekološki ustanak imati niz „diverzantskih i pravnih akcija“, kako bi zaštitio ne samo stari Generalštab, nego i sve prirodne resurse koje vlast hoće da rasproda.

Mi smo se uredno najavili prošle nedelje. Gore je sekretar kabineta. Tražimo da odemo i podnesemo zahtev da tražimo ugovor koji je potpisao Vesić da se ruši Generalštab“, poručio je Aleksandar Jovanović Ćuta radnicima obezbeđenja i policiji koji su ga pustili da uđe u zgradu, ali ne i da ode do kabineta, prenosi N1.

Jovanović je kada je ušao u zgradu lepio fotografije na kom Vesić potpisuje ugovor o Generalštabu i pitao je obezbeđenje i policiju:

„Koga štitite? Ovog što prodaje srpsku zemlju…Kako vas nije sramota? Treba da se bijem sa vama kao građanin?“, zapitao ih je Jovanović.

On nije želeo da izaziva incidente i posle kraće rasprave napustio je ministarstvo, naglasivši da je ovo samo početak i da će biti još „niz diverzantskih akcija“ da ne dozvolimo da „ovakvi kao Vesić prodaju naš grad“.

„Ovo je klasična scena Srbije kojom Vlada Aleksandar Vučić i koji je pretvorio u Kolumbiju“, istakao je Jovanović Ćuta.

On je uputio poziv Beograđanima da „štitimo naš grad“ i da to „isto važi i kad se krene ka Gornjim Nedeljicama u odbranu od onog ološa – Rio Tinta“.

Akcija koju su organizovali iz Ekološkog ustanka bila je pod nazivom „Vesiću, spremi ugovor“, a njen cilj je bio da se javnosti na uvid stavi ugovor koji je Vesić pospisao o revitalizaciji Generalštaba.

„Došli smo da vidimo šta je to što su Goran Vesić i Vučić potpisali, kakva je sudbina Generalštaba“, rekao je Jovanović, koji se protivi da „na mestu gde su ginuli ljudi i gde je nastala srpska vojska grade hoteli, kockarnice i javne kuće“.

„Inače, by the way, Vesić je trenutno sad u Trstu. I beži već pet godina od svega ovde. Vređa ljude, ne prima narodne poslanike koji uredno zahtevaju da ih primi. Ali da poručim Goranu Vesiću, kad tad ćemo se sresti“, dodao je.

On je pokazao fotografiju momenta gde Goran Vesić i „gospodin Abašar“ potpisuju ugovor.

„Ukoliko ga ne budu dostavili odmah na uvid građanima, mi ćemo preduzimati niz akcija i tu smo da vas obavestimo o tome. Dakle, ovo je samo upozorenje Goranu Vesiću da mora da pokaže ugovor. To isto važi i za Aleksandra Vučića. Šta ste namerili sa Generalštabom, znamo šta ste naumili sa Sajmom, znamo šta ste naumili sa pola Beograda, sve to što radite je kriminalno…“, istakao je.

Jovanović Ćuta je zapitao i načelnika Generalštaba Milana Mojsilovića zašto ćuti.

„Zašto čutiš prvi vojniče srpske vojske? Gde su generali? Gde su oficiri? Da se pobune protiv rušenja Generalštaba? Sedite na mestu gde je osnovana srpska vojska“, rekao je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari