Polovina: Ograđujem se od svih koji su hteli da me iskoriste 1Foto: Fonet

Od strane gradonačelnika bio sam pozvan na razgovor na koji sam se odazvao, međutim to je uglavnom bio monolog u kome je gradonačelnik na moj račun izneo najgore pretnje i uvrede, nakon kojih sam dobio i dva udarca od strane Spasoja Vujovića, koji se tu očigledno nalazio po gradonačelnikovom nalogu.

O tome da li sam dobio batine ili ne, a o čemu se prethodnih dana spekulisalo u medijima, najbolje govori izveštaj iz subotičke bolnice od iste večeri u kome su mi konstatovane lake telesne povrede i koji imam u posedu, napisao je u saopštenju Vladimir Polovina, asistent Građevinskog fakulteta u Beogradu i člana Srpske napredne stranke kojeg je u prošlu subotu vređao gradonačelnik Subotice Bogdan Laban.

Polovina ističe da je nakon što je otišao u policiju da prijavi incident, zadržan, a kasnije i pritvoren uz objašnjenje da je protiv njega podneta prijava za ugrožavanje bezbednosti gradonačelnika.

„Pretpostavljam da su plakati koji su se u Subotici pojavili prethodnog dana, na kojima je pisalo „Bogdane, Bog je ljut“, bili glavni povod za ovaj razgovor i za nasilničko držanje gradonačelnika. Naglašavam da ti plakati predstavljaju tek poslednji izraz nezadovoljstva velikog broja članova Srpske napredne stranke u Subotici, kojoj i sam pripadam, prema bahatom, osionom i neodgovornom ponašanju lokalnog rukovodstva, na čijem je čelu gospodin Laban, koje traje duže vreme“, istakao je Polovina.

On se ogradio od svih političkih subjekata koji su, kako je istakao, fizički napad na njega pokušali da iskoriste i da pokažu kako Bogdan Laban predstavlja isključivu sliku SNS, a njegovo ponašanje – način vođenja politike naše stranke.

„Na taj način uvređen sam ja lično, kao i velika većina članova naše stranke. Želim da naglasim da najveći broj članova subotičkog SNS, čine časni i pošteni ljudi koji ne podržavaju manir gospodina Labana u vođenju Grada niti rečnik iskazan u razgovoru sa mnom. Politika ne može biti čekanje i komentarisanje procesa koje drugi pokreću, već za nju treba imati hrabrosti, hrabrosti u preuzimanju odgovornosti i uobličavanju onoga što verujemo da je moguće. S tim u vezi neka gospoda iz opozicije koja su defilovala subotičkim i srpskim medijskim prostorom u vezi sa ovim slučajem počnu da se bave politikom, a dok ne budu pokazali jasnu volju i spremnost da vode, naše zasluge neka ostave nama“, navodi Polovina.

U toku jučerašnjeg dana u Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici saslušano je četvoro od sedmoro svedoka u pretkrivičnom postupku u slučaju ugrožavanja sigurnosti gradonačelnika Bogdana Labana. Saslušanje će biti nastavljeno u ponedeljak. Laban je za to krivično delo osumnjičio upravo Polovinu, inače svog stranačkog kolegu, koga su u subotu pretukli upravo Labanovi telohranitelji.

Saslušanje je počelo juče ujutru u pola devet, a izjavu su dali i Laban i Polovina. Oni nisu bili raspoloženi za davanje izjava medijima, nakon što su saslušani u tužilaštvu. Kako nezvanično saznajemo, tužena strana zadovoljna je tokom saslušanja, iako su podvukli da Laban i svedoci sa njegove strane nisu govorili istinu.

Podsetimo, nakon što je u javnost dospeo audio snimak na kojem mogu da se čuju brutalne pretnje koje je Polovini uputio gradonačelnik Subotice, Laban je negirao da je bilo tuče, već samo verbalnih uvreda, zbog čega se izvinio građanima. Obojica su podneli krivične prijave, s tim što je Polovinin advokat podneo prijavu i protiv subotičke policije, zbog nečovečnog postupanja prema njegovom klijentu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari