Državni sekretar za regionalni razvoj Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Dejan Jovanović rekao je na svečanom potpisivanju ugovora o javnim radovima u opštini Paraćin da realizacijom javnih radova država Srbija čini čitav niz korisnih stvari za lokalnu samoupravu, u oblasti infrastrukture, kulture i socijalnih aktivnosti.

– Za javne radove u Pomoravskom okrugu (opštine Paraćin, Jagodina, Svilajnac, Rekovac, Despotovac i Ćuprija ) odvojeno je 70,4 miliona dinara i biće zaposleno 446 lica – izjavio je državni sekretar Dejan Jovanović.

On je naglasio da Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja kroz projekte javnih radova, kredita za početnike bez hipoteke, projekte prva šansa ali i infrastrukturne projekte postiže dva osnovna cilja – bolji životni standard građana i otvaranje novih radnih mesta, što zajedno doprinosi smanjenju regionalnih razlika u Srbiji, saopštilo je resorno ministarstvo.

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Vladimir Ilić rekao je da su javni radovi namenjeni upravo za krizna vremena i usmereni ka onim licima koja najteže dolaze do posla, odnosno za zapošljavanje starijih od 45 godina, romske populacije, osoba s invaliditetom, pa i mlađih ljudi koji teško dolaze do posla. U Srbiji je iz budžeta za javne radove izdvojeno 1,3 milijarde dinara za sprovođenje 396 programa javnih radova, koji će zaposliti 8.344 ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari