Još jedna slaba partija i poraz najboljih odbojkaša Srbije na Svetskom prvenstvu u Italiji. Srećom bez posledica, jer je naša reprezentacija i pored neuspeha protiv Poljske u sinoćnjem susretu trećeg, završnog kola F grupe – 1:3 (19:25, 18:25, 25:21, 23:25), zahvaljujući ubedljivoj startnoj pobedi nad Nemačkom i rezultatima rivala, zauzela željeno drugo mesto u toj konkurenciji i plasirala se u sledeću fazu SP. A tu je, posle dana pauze, u novoformiranoj grupi (sedište u Milanu) čekaju dueli s Nemačkom i boljim iz duela Brazil – Kuba.

Loša forma ili kalkulacije – „orlovima“ je zbog lakših rivala odgovarao ovakav rasplet prve runde turnira – tek izabranici selektora Igora Kolakovića nisu ličili na sebe, baš kao ni 24 sata ranije u utakmici sa Kanadom. Malo toga im je polazilo za rukom, osim u jedinom dobijenom setu, a nisu pokazivali ni posebnu želju da poprave što ne valja. Šta više, bilo je trenutaka kada se činilo kao da beže od lopte, odgovornosti i prvog mesta, odnosno težeg puta do trećeg kruga, pa zato ne čudi što su ne mnogo motivisanijeg, ali daleko sigurnijeg protivnika prvi put izblokirali tek pred kraj drugog seta.

Jedina, prava uzbuđenja viđenja su u četvrtoj deonici meča. Srbija je u jednom trenutku bila blizu taj-brejka, ali je odličan servis Poljaka presudio četvrtoplasiranoj selekciji sa poslednjeg planetarnog takmičenja.

U naredni krug SP ne prenose se bodovi iz prethodnog, a dalje mogu dve najuspešnije reprezentacije iz svake grupe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari