Posle nevremena u Novom Pazaru se normalizuje situacija 1foto: Elmedin Hajrović/ATAImages

Nakon nevremena koje je, juče popodne, zahvatilo novopazarski kraj, situacija se stabilizuje.

Napravljena je velika materijalna šteta. Najviše su stradali voćnjaci, poljoprivredni usevi i putna infrastruktura. Reke su se povukle u korita, mehanizacija radi na raščišćavanju ugroženih područja.

Reke su se povukle u korita. Mehanizacija raščišćava poplavljena područja. Počela je i procena materijalne štete.

Rukovodilac Gradskog odeljenja za vanredne situacije i poslove odbrane, Ismail Dupljak, kaže da su, do sada, dobili više od 40 prijava građana o poplavljenim podrumima i nižim delovima porodičnih stambenih objekata i oštećenim putnim pravcima.

– Pričinjena je velika šteta na putnoj infrastrukturi, na građevinskim objektima, a posebno na poljoprivrednom zemljištu. Građevinske mašine rade na sanaciji terena i putne infrastrukture, posebno oko reke Trnavice, od brane do uliva u reku Jošanicu. Bilo je i mnogo problema na seoskom području. Duž reke Raške, od Pazarišta prema gradu, tako da danas i radimo tamo – naglasio je Dupljak.

U prigradskom naselju Selakovac poplavljeno je mnogo stambeno-poslovnih objekata jer se izlio Jusuf potok, pritoka reke Raške.

Procena utvrđene štete obavljaće se i narednih dana. Dupljak je pozvao građane da prijavljuju probleme koji nastanu ako bude novih padavina.

Obilna kiša i grad veličine oraha, pogodili su, juče posle podne, Novi Pazar i okolinu. Centralne gradske ulice bile su pod vodom, jer kišna kanalizaciona mreža nije mogla da primi veliku količinu vode, a iz korita su se izlile reke Raška, Jošanica i Ćerimidžinica.

Zbog toga je Gradski štab za vanredne situacije, sinoć, proglasio vanrednu situaciju na teritoriji grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari