Posle snežne oluje na Goliji i ivanjičkom kraju stanje se stabilizuje 1Foto: Info Liga/Printskrin

Snežni nanosi izazvali su velike probleme tokom vikenda na području Ivanjice, posebno u planinskim selima Golije u kojima je palo više od pola metra snega, a u samoj Ivanjici oko dvdesetak centimetara.

Prema rečima Vladimira Bojanovića, predsednika SO Ivanjica, „stanje se stabilizuje i većina puteva je prohodna, ali i dalje ima problema na deonicama u udaljenim zaseocima, za koje je naveo da će se čistiti po prioritetima“.

„Stanje je danas bolje, nego juče, kada su snežni nanosi dostizali dva do tri metra u golijskim selima. Sneg je prestao da pada, ali i dalje nije prohodan put preko Prekog brda“, dodao je Bojanović za Danas.

„Putari pokušavaju da se probiju do te deonice, što je veom teško, jer je ona zatrpana visokim snežnim nanosima“, kazao je naš sagovornik.

Posle snežne oluje na Goliji i ivanjičkom kraju stanje se stabilizuje 2
Foto: Info Liga/Printskrin

„Prioritet nam je da omogućimo prevoz učenika u škole i pacijenata na  dijalizu i sve naše ekipe su na terenu“, kazao je za Danas Bojanović.

U nekoliko sela, dodao je, domaćinstva nisu imala struju, ali ekipe EPS-a  su rešile deo problema.

„Njihove ekipe su i dalje na terenu, kako bi otkonile i druge kvarove po pozivima građana i mislim da će se to rešiti tokom dana“, dodao je naš sagovornik i naveo da je najteža situacija bila u selima Srednja Reka, Ostatija, Rusnik, Pridvorica i Devići.

Direktor preduzeća Putevi Ivanjica Stojan Rangelov, kaže za Danas da je „bilo problema na putu ka Kokinom Brodu, gde su u smetovima bila zatrpana tri vozila, ali je taj put očišćen“.

„Osim deonice preko Odvraćenice na Goliji iz pravca Ivanjice, ostali putevi su očišćeni. Zbog jakog vetra, čišćenje te deonice smo odližili za sutra“, kazao je za Danas direktor Puteva Ivanjica i dodao da „na području te opštine nema vozila koja su u smetovima“.

Posle snežne oluje na Goliji i ivanjičkom kraju stanje se stabilizuje 3
Foto: Info Liga/ Printskrin

Inače, juče je, kako su javili lokalni mediji, desetak vozila bilo zatrpano u smetovima na deonici od Novog Pazara do Odvraćenice koja je, svake zime, zbog nadmorske visine izložena obilnim snežnim padavinama i jakom vetru.

Pomoć bolesnom meštatinu

Meštanin ivanjičkog sela Cerova Miloš K., koji boluje od multipla skleroze, u subotu, zbog jake snežne mećave, nije mogao da se vrati svojoj kući iz Doma zdravlja gde je otišao po lekove. Kako piše portal Info Liga, njemu su pomogli volonteri Crvenog krsta i lokalna samouprava i vratili ga kući.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari