Predsednik Saveta Mesne zajednice sela Barje Čiflik kraj Pirota Radoslav Jovanović sa direktorom JP Vodovod i kanalizacija Zoranom Nikolićem, uz prisustvo predsednika opštine Pirot Vladana Vasića i odbornika iz tog sela Jugoslava Petrovića, potpisali su ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji koji podrazumeva kompletnu brigu Vodovoda o vodovodu i kanalizaciji u tom selu.

Prema rečima direktora Vodovoda Zorana Nikolića, prošle godine takav ugovor je potpisan i sa selom Vojnegovac. – U našem sistemu su vodovodi 12 najvećih sela u kojima brinemo o vodosnabdevanju i održavanju mreže. U Barje Čifliku ćemo ove godine zameniti kilometar vodovodne mreže u šta ćemo investirati oko dva miliona dinara – rekao je Nikolić.

Predsednik Saveta Mesne zajednice Radoslav Jovanović kaže da preuzimanjem brige nad seoskim vodovodom meštani sela mogu da budu spokojni, jer će imati sigurno i kvalitetno vodosnabdevanje.

Predsednik opštine Vladan Vasić je rekao da je to put kojim treba da idu i ostala sela, jer Vodovod preuzima brigu o održavanju i investicijama. Odbornik Jugoslav Petrović je rekao da je vodovodna mreža u selu stara 36 godina i da je potrebna zamena azbestnih cevi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari