Povećava se broj zaraženih u Novom Pazaru, ukupno 73 1Foto: S. Novosel

Broj inficiranih korona virusom, u Novom Pazaru, za poslednja 24 sata povećan je za 10. Do sada je, u ovom gradu ima 73 obolelih. Novopazarski Zavod za javno zdravlje (ZZJZ) saopštio je, da je minulog dana, testirano 105 uzoraka.

Laboratorijske analize su pokazale da ima 10 novoobolelih. Ponovo je testirano i 5 pacijenata, koji se nalaze u Kovid bolnici, i svi su pozitivni.

Dr Šefadil Spahić,direktor ZZJZ naglašava da se kod novoregistrovanih radi o kontaktima pacijenata koji su već na lečenju.

-U Kliničkom centru u Kragujevcu imamo 11 pacijenata i od njih jedan je na respiratoru – kaže dr Spahić.

Uporedo sa registrovanjem novoobolelih, povećava se i broj onih koji se otpuštaju na kućno lešenje.

Upravnik novopazarske Kovid bolnice dr Faruk Pašoviš, za Danas, je rekao da se u toj bolnici nalaze 33 pacijenta, da je jutros otpušteno 5 da je, do sda, ukupno na kućno lečenje otpušteno 13 pacijenata, koji su imali blažu kliničku sliku.

Među obolelima nalazi se pet zdravstvenih i dva pomoćna radnika –jedna lekarka i četiri medicinske sestre, negovateljica u Gerontološkom centru i spremačica u Opštoj bolnici. Do sada su, u KC Kragujevac, preminula dva Novopazarca.

„Nulti“ pacijent koji je dijagnostikovan 2.aprila, a preminuo 15. i drugi je preminuo juče. Njih dvojica su bili u kontaktu i družili su se u jednom ugostiteljskom objektu. Lekari tvrde da su obojica, od ranije, imali ozbiljnih zdravstvenih problema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari