Poverenica: Patrijarhalni obrasci i stereotipi o ulogama žena

Ostavite komentar


  1. Poveravanje dece majkama nakon razvoda braka posledica je patrijarhalnog stereotipa da samo žene mogu da gaje decu. Poverenica bi morala da se oglasi protiv tog oblika rodne diskriminacije, tako da muškarci i žene budu jednako zastupljeni kao staratelji dece.

  2. Ne citam, niti cu ikad citati "DANAS" ali se pitam ovako kad preletim, jel ovo neki informativni magazin ili feministicko radikalno propagandna ustanova?? Non stop gender bullshit, onda ova JANKOVIC sa nkenim ispiranjem mozga…. Sve te "napredne evropEJske demokrate" uvek tako nekako vaspitački odozgo "srpsku rulju" u slobide evropske demokratije uvode, a te slobode su gore id svih komunizama i fašizama zajedno… Politicki korektno licemerje, uglavnom psihicki poremecenih, sexualno deformisanih, i ideologiziranih, poptuno zaslepljenih osoba. Neverovatno diktatorsko NAMETANJE top-down gender mainstreaming ideologije sve u nekoj suludoj navnidnoj slobodi, toleranciji, "postovanju mtava marginalnih grupa"… mi dolazimo di stanja gde svako ima svoju identity politiku, i svaka ludakinja (mislim na ludakinje svih 30 polova i rodova) svako svoje osecanje preko tuzbe demzcijacije suda i kazne sprovodi….. Cim vidim tu jankovixku i one mnogo pametne iz Autinomnog Ženskog Centra, muka mi je, i zao mi naseg naroda jer u naivnosti misli moguće, te i takve žene se stvarno za neku "ravnopravnost" i slicno bore….. Daleko od toga… ivde se radi i patoloskoj ideologiji zvana feminizam, koja u svojim radikalnim spisima, lizeraturi ,knjigama i uzbenicima sasvim.jasno i otvoreno opsije vuduceg drustva opisuje i diskutuje, sa desetkovanim obezvlascenim muskarcima drzanim za priplod…. i slicne stvari…. Muka mi je od tolikoe pol. korektnosti

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.