Pozlilo učitelju koji štrajkuje glađu 1Foto: Nenad Kovačević

Učitelju Zlatku Cvijoviću, koji od ponedeljka štrajkuje glađu protiv stranačkog zapošljavanja, pozlilo je danas i pomoć mu je, na poziv njegove sestre, ukazana u hitnoj službi užičkog Doma zdravlja.

– Dehidrirao sam, osećao malaksalost i mučninu, pa sam u hitnoj službi primio dve infuzije, rekao je za Danas Cvijović i poručio da će nastaviti štrajk dok prosvetne vlasti ne reše njegov status.

Posle 13 godina rada na određeno vreme, na zamenama, on je ostao bez posla u užičkoj OŠ „Slobodan Sekulić“, jer je direktor, kako je dodao, umesto njega, u izdvojenom odeljenju te škole u selu LJubanje, „po stranačkom nalogu“ zaposlio drugog učitelja koji je, kako je naveo, u toj školi radio 20 dana.

Cvijović, koji sa transparentom „Štrajk glađu protiv političkog zapošljavanja“, protestuje u dvorištu škole, navodi da je u sredu razgovarao u užičkoj Školskoj upravi sa Nenadom Radićem, savetnikom i šefom kabineta ministra prosvete. Kaže da nije prihvatio njegovu ponudu da bude angažovan u istoj školi na godinu dana kroz, kako je rekao, „slobodne aktivnosti učenika“.

– Nije mi objašnjeno šta su to slobodne aktivnosti, ali mi je rečeno da ugovor o angažovanju drugog učitelja na godinu dana ne može da se menja i da mogu da podnesem tužbu. Rekli su i to da direktor ima pravo da, za takav vid angažovanja tog učitelja, ne raspisuje konkurs, kazao je za Danas Cvijović.

O njegovom problemu, Danas saznaje, juče je trebalo da se raspravlja na skupu direktora svih užičkih škola, a Cvijović poručuje da će nastaviti da štrajkuje dok se ne reši njegov status.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari