Predloženi Danica Marinković i Miodrag Skulić 1Foto: Stefana Savić

Administrativni odbor Skupštine Srbije utvrdio je danas listu od dva kandidata za jedno upražnjeno mesto u Odboru Agencije za borbu porotiv korupcije, nakon ostavke Zorana Stojiljkovića.

O izboru kandidata odlučivaće parlament Srbije po hitnom postupku. Kandidat Srpske napredne stranke je Danica Marinković, penzionisani istražni sudija, dok je kandidat Srpske radikalne stranke Miodrag Skulić, ekonomski analitičar i autor više knjiga o uzrocima ekonomske krize.

Predstavljajući se Administrativnom odboru Danica Marinković podsetila je da je dobar deo njene sudijske karijere vezan za Kosovo i Metohiju, da je obavljala uviđaj “terorističkih napada” u Klečku i Račku i da je zahvaljujući njenom uviđaju i izveštaju slučaj Račak izbačen iz haške optužnice protiv srpskih generala. Međutim, kako je navela, zbog svedočenja u Hagu našla se na listi sudija koje nisu reizabrane.

Skulić je obraćajući se članovima Odbora naveo da je osnivač Instituta za ekonomsko-pravne poslove i da se bavio problemom “doslednog uništavanja srpske ekonomije“.

Poslanik SNS Darko Laketić rekao je da Marinkovićeva ima fascinantnu biografiju i da je reč o ženi koja je osvedočeni patriota. „Ubeđen sam da ispunjava sve kriterijume“, rekao je Laketić.

Odgovarajući na pitanje poslanika SRS Milorada Mirčića šta je motivisalo da se kandiduje za člana odbora, Marinković je navela da je u karijeri imala predmete u kojima je bilo elemenata korupcije, dodajući da je te poslove obavljala stručno i da može u tom smislu da doprinese radu u Agenciji za borbu protiv korupcije.

Zoran Stojiljković nedavno je podneo ostavku na tu funkciju člana Odbora Agencije za borbu porotiv korupcije, nakon što je izabran za predsednika Ujedinjenih granskih sindikata „Nezavisnost“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.