Opština Vračar prekrečila mural Ratku Mladiću u Njegoševoj 1Foto: Uroš Novaković

Tačno mesec dana nakon privođenja aktivistkinja Aide Ćorović i Jelene Jaćimović jer su gađale jajima mural Ratku Mladiću u Njegoševoj ulici, taj mural je prekrečen u skladu sa rešenjem Odeljenja za inspekcijske poslove GO Vračar..

O tome da je mural prekrečen obavestila je gradska opština Vračar na svom sajtu i Instagram profilu.

„Postupajući u skladu sa propisima i odredbama Odluke o komunalnom redu, Odeljenje za inspekcijske poslove Gradske opštine Vračar, donelo je 20. septembra 2021. godine Rešenje kojim je Stambenim zajednicama u ulici Njegoševa broj 38 i 38b naloženo uklanjanje slikovnog grafita sa prednjeg dela zajedničke fasade, na osnovu njihovog zahteva“, navedeno je u obaveštenju.

Kako su istakli, s obzirom na to da do današnjeg dana nije postupljeno po navedenom rešenju, a imajući u vidu da su u međuvremenu u istom predmetu podnete prijave novinara Antonele Rihe, Naima Leo Beširija (Institut za evropske poslove), Tamare Tripić (Mreža za demokratski dijalog), kao i da su stanari stambene zgrade na kojoj se nalazi grafit tražili pomoć u njegovom uklanjanju, nadležni organi preduzeli su mere u cilju izvršenja rešenja.

Nekoliko mladića se jutros okupilo kako bi oprali kreč sa murala.

Podsetimo, mural sa likom Ratka Mladića, bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske, osvanuo je u centru Beograda još 23. jula ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari