Premijerka Ana Brnabić: Ne odustajemo od investicija u Kragujevcu 1Foto: Zoran Laki Lazaević

Premijerka Srbije Ana Brnabić, svečano je danas u Kragujevcu otvorila Objekat 2 državnog Data centra, koji je namenjen je za smeštaj opreme i podataka Ministarastva unutrašnjih poslova, Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i Bezbednosno-informativne agencije (BIA).

U ovaj objekat u Data centu investirano je 25 miliona evra i, kako kaže Brnabić, u njemu će biti „srce naše bezbednosti”.

– Za Univerzitetsko klinički centar u ovom trenutku se radi projektno tehnička dokumentacija, tenderi su u toku i to radimo zajedno sa Evropskom investicionom bankom. Od toga se ne odustaje bez obzira na sve krize i na sve što se dešava u Evropi i svetu – poručila je pemjerka Brnabić.

Prema njenim rečima, sa kapitalnim investicijama države u ovom gradu se nastvavlja.

– Radi se Klinički centar Vojvodine, a sledeći koji počinjemo je UKC Kragujevac – rekla je on i pojasnila da se sve odužilo, zbog procedura Evropske investicione banke.

Procedura je takva, objašnjava opna, da prvo ide tender za izradu projektno tehničke dokumentacije, nakon toga sva odobrenja, pa potom tender za izvođača radova.

– Mi sve pratimo i sve ide, ali sporo. Volela bih da su naši partneri iz Evropske investicione banke nešto efikasniji. To je nešto o čemu stalno pričamo i trudimo se, da sve ide što brže može – rekla je premijerka Brnabić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari