Preminuo direktor Danasa Dušan Mitrović 1Foto: Danas

Direktor firme Dan Graf i jedan od osnivača i vlasnika lista Danas Dušan Mitrović preminuo je danas u Beogradu u 70. godini, nakon duge i teške bolesti.

Na mestu direktora Dan Grafa, kao izdavača lista Danas, nalazio se od druge godine njegovog postojanja, od 1998. godine.

Nakon završene škole u Kraljevu, gde je rođen, profesionalnu i političku karijeru je započeo u Savezu socijalističke omladine Jugoslavije, gde je između ostalog bio i na funkciji potpredsednika Saveza socijalističke omladine Srbije.

Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

Svoju karijeru je potom nastavio u sindikalnim vodama, te je u nekoliko navrata bio sekretar Saveza samostalnih sindikata Srbije, nakon čega je učestvovao u osnivanju a potom bio i potpredsednik Ujedinjenih granskih sindikata Nezavisnost.

Iz sindikalne sfere prelazi u medijski biznis, a prvo je radio u dnevnom listu Borba u vreme kada je glavni i odgovorni urednik bio Stanislav Staša Marinković. U Borbi se bavio plasmanom i prodajom lista, što je prve godine radio i u Danasu u ulozi zamenika direktora.

Iz Borbe prelazi u Našu Borbu gde je bio direktor prodaje, potom sa grupom novinara osniva dnevni list Danas.

Zaslužan je za razvoj ulične prodaje novina, a potom i novih alternetivnih distributivnih mreža iz koje su nastala brojna, među njima i trenutno najjača preduzeća za distribuciju štampe u Srbiji.

Knjiga žalosti povodom smrti direktora i jednog od osnivača i vlasnika lista Danas Dušana Mitrovića biće otvorena od danas do petka 23. oktobra, svakog dana u periodu od 9 do 17 časova u redakciji lista.Preminuo direktor Danasa Dušan Mitrović 2

Ispraćaj će biti održan u četvrtak, 22. oktobra od osam časova na Novom groblju, a sahrana istog dana u njegovom rodnom mestu Cvetke kod Kraljeva, u 13 sati.

Po izričitoj želji Dušana Mitrovića, a i zbog opšte epidemiloške situacije, osim ispraćaja i sahrane neće biti održani nikakvi skupovi.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Direktor firme Dan Graf i jedan od osnivača i vlasnika lista Danas Dušan Mitrović preminuo je danas u Beogradu u 70. godini života, nakon duge i teške bolesti. Dušan Mitrović je 22 godine kao direktor Dan Grafa svojom verom, snagom i kreativnošću bio ispiracija i pokretačka energija za sve koji su bili deo firme. Do kraja svog života borio se i čuvao misiju Danasa i njegov kvalitet. Redakcija Danasa upućuje iskreno saučešće porodici i bliskim prijateljima Dušana Mitrovića. Pozivamo poštovaoce Dušanovog rada i traga koji je ostavio u medijma da posete redakciju lista Danas od utorak (20.10) do petka (23.10) u periodu od 09:00 do 17:00 časova i da se kroz pisanu reč u Knjizi žalosti oproste od našeg direktora. Redakcija i svi zaposleni su zahvalni što su imali priliku da uče i rade sa Dušanom. Obećavamo da ćemo čuvati temelje koje je postavio i dati sve od sebe da uspešno nastavimo sa sprovođenjem njegove misije. Bila je čast i zadovoljstvo poznavati Vas i raditi sa Vama. Zaposleni i redakacija Danasa

Објава коју дели Dnevni list Danas (@danas.rs) дана

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

25 reagovanja na “Preminuo direktor Danasa Dušan Mitrović”

  1. Neizmerno sam tužan. Izgubili smo velikog prijatelja, i profesionalca. Bio je retko pažljiv i osećajan. Bio je veliki čovek.

  2. Neizmerno mi je žao što se ugasio život predivnog čoveka. Čast mi je da sam ga poznavala.

    • Poslednji pozdrav za velikog i dobrog čoveka. Čast mi je što smo bili prijatelji.

    • Dragi Dule, teško moje da prihvatimo činjenicu da više nisu, fizički, među nama. Naših, preko petnaest godina saradnje, meni su za nezaborav. Toliko dobrote, razumevanja i solidarnosti nisam sreu u svom pedeset godina dugom bitisanju u novinarstvu. Za divljenje je tvoja tiha, gotovo neprimjetno hrabrost kakao svim teškim situacijama kroz koje si prolazio sa novinama o kojima si brinuo, bukvalno do posljednjeg daha, tako i u saznanju da si oboleo. Hvala ti neponovljivi čoveče, saradniče i direktore.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.