Prijava protiv bivšeg upravnika KPZ Beograd 1Foto: Stefana Savić (arhiva)

Sindikat pravosuđa Srbije podneo je krivičnu prijavu protiv Milana Pavlovića, bivšeg upravnika KPZ Beograd i sadašnjeg zamenika upravnika Specijalno zatvorske bolnice, zbog krivičnog dela nesavestan rad u službi, izjavila je danas predsednica sindikata Slađanka Milošević.

Milošević je rekla da Pavlović u periodu od 2012. do 2015. godine nije isplaćivao zaposlenima troškove prevoza, a većina njih je iz Niša, Sombora, Subotice i Vranja.

Ona je naglasila da je 90 radnika tužilo za naknadu štete, a stigla je i prva pravosnažna presuda kojom je dosuđen iznos od 800.000 dinara, bez zatezne kamate i naknada sudskih troškova od 165.000 dinara.

Prema rečima Milošević, Tužilaštvo bi trebalo da ispita i da li je Ministarstvo uplaćivalo na račun KPZ novac za putne troškove i gde je novac otišao ako zaposlenima nisu isplaćeni putni troškovi.

Pravosuđe u Srbiji je sprdnja, ali naš savet građanima je da tuže i budu strpljivi, kad tad će doći na naplatu, rekla je Milošević.

Sindikat se protivi odlaganju krivičnog gonjenja, odnosno opraštanju krivičnog dela donošenjem naredbe o uplati određenog iznosa u budžet, rekla je Milošević.