Pripadnici policije Kosova koji su bili na sastanku kod predsednika Srbije odgovaraće krivično 1foto EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Direktor Policije Kosova Samedin Mehmeti rekao je danas da nije doneta odluka o suspenziji starešina kosovske policije na severu, koji su zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem učestvovali na sednici Saveta bezbednosti Srbije i da je predmet ustupljen Policijskom inspektoratu.

U Komisiji za bezbednost i odbranu kosovskog parlamenta Mehmeti je rekao da su pre suspenzije odlučili da ih ispitaju, a zatim donesu druge mere.

„Možda je to mogla biti varijanta. Mogla je biti i druga varijanta. Mi smo procenili da su otišli i počinili krivično delo, odnosno da se sumnja da su počinili krivično delo i uputili smo ih (policijskom) inspektoratu koji će odlučiti koje će mere biti preduzete“, kazao je Mehmeti.

Nekoliko starešina policijskih stanica na severu Kosova učestvovali su na sastanku Saveta za bezbednost Srbije posle odluke Vlade Kosova da ne dozvoli održavanje srpskih izbora na Kosovu.

Zbog učešća na istom sastanku Sudski savet Kosova je suspendovao predsednicu Osnovnog suda u Mitrovici Ljiljanu Stevanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari