Puštene iz pritvora žene osumnjičene za pranje novca za klan Belivuk – Miljković 1Veljko Belivuk Foto: Starsport

Četiri žene, koje su ranije danas uhapšene zbog sumnje da su prale novac za klan Belivuk – Miljković, puštene su da se brane za slobode, javila je Radio-televizija Srbije.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je nakon saslušanja donelo rešenje kojim je ukinuto zadržavanje za četiri žene koje se sumnjiče za pranje novca za kriminalnu grupu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Prema nezvaničnim saznanjima, reč je o supruzi i tašti Veljka Belivuka, kao i ženi Marka Miljkovića i vanbračnoj supruzi Filipa Ivanovića.

U daljem toku postupka B. B., T. M., S. Đ. i M. M., koje su ranije danas uhapšene i saslušane, braniće se sa slobode.

Prema navodima agencije Tanjug, puštene su da se brane sa slobode pošto nije traženo da im se odredi pritvor.

Tužilac je, istovremeno, doneo naredbu o sprovođenju istrage protiv njih četiri zbog sumnje da su izvršile krivično delo pranje novca u produženom trajanju.

Terete se da su, od 2015. do početka 2021. godine, više od milion evra koji potiču iz kriminalnih delatnosti Belivuka, Miljkovića i drugih pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe, plasirale u legalne tokove, saopštio je MUP.

Pripadnici SBPOK-a su ranije danas, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, odredili zadržavanje do 48 sat za četiri privedene žene, javio je RTS, pozivajući se na Tanjug.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari