Priveden osumnjičeni za pretnje spaljivanjem redakciji Danasa 1foto Aleksandar Roknić Danas

Osumnjičeni za pretnje spaljivanjem redakciji dnevnog lista Danas je identifikovan, pretresen je stan koji je koristio i po nalogu Posebnog tužilaštva za visokotehnološki kriminal određeno mu je zadržavanje do 48 časova, potvrdio je danas Udruženju novinara Srbije (UNS) tužilac za visokotehnološki kriminal Branko Stamenković.

„Osumnjičenom licu M. S, po nalogu Posebnog tužilaštva za visokotehnološki kriminal određeno je zadržavanje u policijskim prostorijama do 48 časova, u kom roku će biti doveden u Posebno tužilaštvo na saslušanje u svojstvu okrivljenog za krivično delo ugrožavanje sigurnosti“, rekao je Stamenković.

On je naveo da je osumnjičeni identifikovan u četvrtak, preneo je UNS.

„Tokom večeri policijski službenici Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije izvršili su pretres stana i drugih prostorija koje je osumnjičeni koristio, radi utvrđivanja tragova krivičnog dela i obezbeđenja dokaza“, naveo je Stamenković.

Pretnju i veliki broj uvredljivih komentara dobila je pre dva dana redakcija lista Danas na društvenoj mreži Fejsbuk, kao reakciju na tekst „Kakva je uloga SPC u tragičnim događajima na Kosovu“.

Iz redakcije lista Danas napisali su da ih je „posebno zabrinuo jedan od komentara, u kom se poziva na spaljivanje redakcije“.

„Posle spaljivanja neće ni pomena biti od njih“, glasio je komentar na Fejsbuku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari