Priznanje Osnovnom sudu u Užicu 1

Vrhovni kasacioni sud je dodelio Osnovnom sudu u Užicu priznanje za inovacije, doprinos unapređenju efikasnosti i kvaliteta sudskog sistema Republike Srbije u ovoj godini.

Priznanje je dodeljeno „zbog naprednog korišćenja informacionih tehnologija Osnovnog suda u Užicu u komunikaciji sa strankama, u elektronskoj komunikaciji sa područnim osnovnim tužilaštvom i advokatima, kao i zbog uvođenja informacionog ekrana sa podacima o svim ročištima u sudu na konkretan dan i mogućnosti elektronskog naručivanja različitih uverenja koje izdaje taj sud“.

U saopšenju užičkog suda je navedeno da je Branki Janković, predsednici tog suda, priznanje uručio Dragomir Milojević, predsednik Vrhovnog kasacionog suda, na Godišnjem savetovanju sudija u Vrnjačkoj Banji, 5. oktobra.

– Osnovni sud u Užici nastojaće da i u budućnosti kontinurano radi na uvođenju naprednijih i delotvornijih metoda rada, kojima će se građanima i korisnicima usluga olakšati pristup sudu i njegov rad učiniti transparentnijim i efikasnijim, navodi se u saopštenju.

Vrhovni kasacioni sud dodeljuju priznanja i nagrade sudovima jednom godišnje, u cilju promovisanja efikasnosti, kvaliteta i inovativnosti u radu i najbolje prakse, stvaranja podsticajnog radnog okruženja i ostvarivanja najboljih rezultata u radu sudova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari