Prvanović: Cilj potpisnika zahteva je menjanje programske politike javnog servisa 1Foto: Beta/Milan Obradović

Naučni saradnik Instituta za fiziku i prvi na listi potpisnika apela kojim se traži profesionalno izveštavanje Radio-televizije Srbije (RTS) Slobodan Prvanović izjavio je danas za N1 da je cilj potpisnika zahteva menjanje programske politike javnog servisa.

On je rekao da potpisnici, koji dolaze iz redova akademske zajednice, traže da RTS počne da se bavi profesionalno svojim poslom, da ne obmanjuju građane Srbije svojim izveštajima „o tome kako živimo u zlatnom dobu“ i da prikriva razna negativna dešavanja u društvu.

Prvanović je podsetio da su zahtev potpisala 144 člana akademske zajednice, a kasnije kada je postavljen na internet još 350.

„Mogu da se priključe svi koji misle da je zahtev korektan. Kritika do sada nije bilo, a ja da znam, a prva podrška je stigla od Inicijative ‘1 od 5 miliona’, a nakon toga Demokratska stranka i Savez za Srbiju“, istakao je Prvanović.

On je rekao kako očekuje da se o zahtevu izjasne svi akteri na političkoj sceni Srbije, ali i da od RTS ne očekuje nikakav odgovor, jer potpisnike ne interesuje da polemišu sa predstavnicima javnog servisa, već da se uradi nešto konkretno.

„Želimo da oni promene program i da počnu da poštuju zakon koji reguliše njihov rad“, istakao je Prvanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.