PU Jagodina: Jagodina je bezbedan i siguran grad 1Foto: Nenad Kovačević

Kao reakciju na tekst „Građani Jagodine se pitaju: Na pijaci se maše oružjem, ćerka sveštenika je izbodena dok policija nekoga štiti?“ objavljen na našem sajtu, Policijska uprava Jagodine poslala je demant, tvrdeći da je Jagodina bezbedan grad, a da su navodi u tekstu neistiniti.

Demant prenosimo u celosti:

Policijska uprava u Jagodini najoštrije osuđuje zlonamerne i netačne tvrdnje koje su iznete u tekstu lista Danas „Na pijaci mahao oružjem, ćerka sveštenika izbodena, a građani se pitaju: Da li jagodinska policija nekog štiti?“, ističući da da je Jagodina bezbedan i siguran grad i da se izmišljenim pričama, kojima se želi izazvati neosnovano uznemirenje građana, ta činjenica neće promeniti.

Za one koji nisu hteli, nisu želeli ili su kao novinarka Danasa u međuvremenu zaboravili, ponavljamo da juče na jagodinskoj pijaci nije bilo nikakve jurnjave sa kalašnjikovima i mahanja oružjem.

Istina je da je odmah po prijavi radnice jednog ugostiteljskog objekta na Zelenoj pijaci da ispred kafane leži povređena osoba, patrola policije izašla na teren i zatekla muškarca, koji je bio u alkoholisanom stanju bez vidnih povreda i koji je izjavio da se sukobio sa prijateljom koji mu je kako on tvrdi uzeo novac.

Policija intenzivno radi na rasvetljavanju svih okolnosti ovog slučaja i to je čitava istina o događaju na pijaci.

Zanimljivo je da je novinarka Danasa juče znala da kalašnjikova i oružja na pijaci nije bilo, što je u svom jučerašnjem tekstu i napisala, ali je to danas, iz samo njoj znanih razloga i motiva zaboravila, pa je odlučila da istinu potraži u kako ona kaže čaršijskim pričama.

Takođe, ista novinarka lista Danasa, u velikoj želji da Jagodinu predstavi kao nebezbedan grad i nametne pitanje da li policija u tom gradu išta radi, objavila je tekst o napadu na devojku u tom gradu u kome navodi da od policije nije dobila nikakvu informaciju o tom slučaju, što nije tačno.

Istina je da nikakvog napada na devojku nije bilo, a novinarki, koja je očigledno vrlozaboravna, cela situacija je jasno objašnjena, kao i razlog zbog koga se policija nije oglasila, jer za razliku od ove novinarke ima moralne kodekse i razumevanje za emotivna stanja i lične probleme ove devojčice.

Za razliku od novinarke Danasa, koja lažima iznetim u tekstu stvara paniku među građanima i omalovažava rad policije, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova rade ozbiljan posao, koji podrazumeva zaštitu bezbednosti, integriteta i privatnosti svojih građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari