Fudbaleri Portugala deklasirali su reprezentaciju Severne Koreje sa 7:0 u drugom kolu grupe G Svetskog prvenstva. Izabranici Karlosa Keiroša prvu šansu su imali već u sedmom minutu kada je Karvaljo pogodio stativu, da bi u vođstvo došli preko Meireleša u 29. minutu igre nakon dobrog ubacivanja iza leđa odbrane protivnika.

Portugal – S. Koreja 7:0

Strelci: Meireleš 29, Simao 53, Almeida 56, Tiago 60, 89, Liedson 81, Ronaldo 87.

Grad: Kejptaun. Stadion: Grin Point. Gledalaca: 57.456. Sudija: Pablo Pozo (Čile). Žuti kartoni: Mendes, Almeida (Portugal), Jin, Jo (Severna Koreja).

Portugal: Eduardo, Kontrao, Alveš, Karvaljo, Migel, Meireleš (od 70. Veloso), Mendes, Ronaldo, Tiago, Simao (od 74. Duda), Almeida (od 77. Liedson).

Severna Koreja: M. Guk, Nam, K. Čon, J. Il, Jin, Hiok (od 75. S. Čol), N. Čol (od 58. K. Il), Hak, I. Guk (od 58. Jun), Jo, Tae Se.

 

Na naredni pogodak čekalo se sve do drugog poluvremena kada je Simao udvostručio prednost. U narednih sedam minuta u listu strelaca upisali su se i Almeida i Tiago koji je iskoristio odličan centaršut sa leve strane.

Korejci su pokušali da se oslobode pritiska i krenuli u napad, ali nisu napravili nijednu izglednu šansu. Otvorena igra osvetila im se u finišu susreta kada je Portugal preko kontra napada postigao još tri pogotka. Najpre je Liedson, u svom prvom kontaktu sa loptom nakon ulaska sa klupe, iskoristio grešku odbrane i upisao se u listu strelaca. Još jedan propust defanzivaca „severnjaka“ realizovao je najbolji igrač Portugala Kristijano Ronaldo i upisao se u listu strelaca u 88. minutu. Tačku na debakl Severne Koreje svojim drugim pogotkom na susretu stavio je Tiago u 89. minutu kada je šutom glavom sa pet metara realizovao kontru i odličan centaršut Ronalda.

Nakon dva odigrana kola u grupi G Portugal zauzima drugo mesto sa četiri boda iza Brazila koji je zabeležio obe pobede. Dve selekcije sastaće se u poslednjem kolu i najverovatnije odlučiti ko će zauzeti prvo mesto u grupi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari