Rade Bastafoto FoNet/Ministarstvo privrede Ðorđe Krstić

Bivši ministar privrede u Vladi Srbije Rade Basta apelovao je na predsednika Republike Aleksandra Vučića, ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i ministra finansija Sinišu Malog da obezbede zakonito postupanje svih državnih organa u slučaju kompanije D Express.

„Ne sme se dozvoliti nikakva zloupotreba ovlašćenja državnih organa, jer Republika Srbija je pravna država. Na ovaj način moraju se zaštiti i prava zaposlenih, shodno članu 60. Ustava Republike Srbije, koji jemči pravo na rad. To pravo zaposlenih u privrednom društvu D Express, bi bilo povređeno zloupotrebom ovlašćenja državnih organa“, naveo je Basta u pisanoj izjavi.

Basta je dodao da se pogotovo ne sme dozvoliti da se na ovaj način prikrije, kako je naveo, javašluk koji je godinama prisutan u Javnom preduzeću Pošta Srbije.

„Još jednom apelujemo na predsednika Republike, Aleksandra Vučića, da svojim autoritetom obezbedi jednako postupanje prema svima i da zaštiti pravni poredak na taj način što neće dozvoliti eventualno prekoračenje ovlašćenja državnih organa“, poručio je Basta.

U prostorije kompanije D Express sinoć je upala Služba za suzbijanje kriminala Uprave kriminalističke policije, javio je portal N1.

Advokat Zdenko Tomanović je rekao da postupak ulaska Uprave krivične policije i Poreske policije u prostorije kompanije D Express nije u skladu sa zakonom, jer su došli van radnog vremena, proveli skoro sedam sati u kompaniji i nisu ostavili ni jedan jedini dokument.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari