Čedomir Čupić o upadu policije u prostorije kompanije „D Ekspres“: To su teške zloupotrebe 1Foto Z. S. M.

Koalicija „Nada“ pozvala je opozicione liste da se do sutra izjasne o stvaranju zajedničkog kontrolnog centra radi zaštite izborne volje građana.

Koalicija koju čine novi DSS i POKS ocenila je da to pitanje prevazilazi stranačka obeležja. Sve važne i aktuelne teme u danima za nama komentarisao je profesor Fakulteta političkih nauka u penziji Čedomir Čupić u emisiji „Među nama“, prenosi Nova.rs.

Profesor Čupić je prvo osvrnuo na upad policije u prostorije kompanije „D Ekspres“.

„Ovo je jedna teška zloupotreba nekoga ko je poslao policiju. Ti koji su iz policije prihvatili, znači oni koji na neki način zapovedaju, trebaju da budu zapisani, da se to ne zaboravi. To su teške zloupotrebe. Policija je nešto što je za jednu zemlju izuzetno važno, zbog stabilnosti, reda, sigurnosti građana, ali da se zloupotrebljava u ovakve svrhe, to je nešto nečuveno. Između ostalog, nije samo u pitanju da se to povezuje sa štrajkom pošte. Na kraju krajeva to su konkurencije, zašto bi konkurencija pomagala neke štrajkače, to je prosto nenormalno. Vrlo je opasno da vi bez ikakvog naloga dođete, opasno je i za klijente koji se nalaze tu. Neko je mogao da popiše koje firme šalju preko toga“, kazao je i dodao:

„Ovde ima nekoliko zloupotreba koje mogu iz ovoga da proizađu. Sutra će te vlasnike, ko zna na koji način ucenjivati. To je uništavanje konkurencije, tržišnih pravila u poslovanju. Ovo ne sme da se zaboravi i mora jednog dana da se raščisti, zbog pouke – da više nikome nikada ne padne na pamet da neko može sa aspekta svoje moći da upotrebi državne organe koji su za sve građane“, rekao je Čupić.

„Ove je jedna politička bitka i borba. Njima dve smetaju televizije, iako one nemaju nacionalnu pokrivenost, znači nemaju šansu da ih cela Srbija gleda. Ali to malo što pokrivaju, njima to smeta. Na tim televizijama se profesionalno postupa, daju se informacije, često čujete kritičku reč – e to njima ne odgovara. Njima odgovara totalni propagandni mrak u kojem postoje samo informacije koje oni hoće i daju – a iza toga stoji Aleksandar Vučić, jer je on čovek koji iza svega stoji“, dodao je Čupić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari