Vučić o upadu policije u prostorije D Expressa: MUP-u ne dajem naređenja, nisam ni znao za D Express 1foto FoNet Milica Vučković

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da MUP-u ne daje naređenja, osim za zadatke za odbranu zemlje i zajedničko delovanje sa Vojskom Srbije, kao i da za kompaniju D-Ekspres nije ni znao, prenosi RTS, pozivajući se na Tanjug.

Predsednik je rekao da u ponedeljak očekuje da će namenska industrija potpisati najveći ugovor u istoriji Srbije u vrednosti od 310 do 320 miliona evra.

Predsednik Vučić se osvrnuo, odgovarajući na pitanja novinara, na dešavanja u Pošta Srbije i kompaniji D Express.

„Jesam li i u Javnom preduzeću Pošta naredio upad? Ja MUP-u ne dajem naređenja, osim za zadatke za odbranu zemlje i zajedničko delovanje sa Vojskom Srbije“, rekao je Vučić.

On je dodao da će uvek biti za državnu kompaniju, za to da pripada državi i narodu i ne bude uništavana. „Za svaku, i za Telekom i Poštu i svaku drugu, jer je to sve naše. Naravno, poštujući i privatne kompanije, ali ne da za njihov račun uništavamo ono što su generacije stvarale“, rekao je Vučić obilazeći novoizgrađeni stadion u Loznici.

Da podsetimo, pre dve večeri u prostorije kompanije D Express je upala Služba za suzbijanje kriminala Uprave kriminalističke policije, bez sudskog naloga.

Tamo su se zadržali duže od pet sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari