Radojičić čestitao Dan primirja: Nikada nećemo zaboraviti naše oslobodioce 1Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić Foto: Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić čestitao je građanima 11. novembar Dan primirja i naglasio važnost sećanja na pale borce u Prvom svetskom ratu, uz ocenu da je Srbija zemlja koja je najduže učestvovala u ovom ratu i u odnosu na broj stanovnika podnela je najveće žrtve, što se, kako ističe, ne sme zaboraviti.

Ovo je i dan kada su sile Antante potpisale primirje sa Nemačkom i time okončale Veliki rat, sukob koji građani Srbije moraju pamtiti i neprestano podsećati na njega, naveo je gradonačelnik u čestitki.

Radojičić je dodao da nama, potomcima palih rodoljuba koji su žrtvovali svoje živote u neravnopravnoj borbi protiv nemerljivo jače sile i doživeli nezamislivu patnju, ostaje da svake godine na ovaj dan kažemo veliko hvala i pokažemo da Srbija nikada neće zaboraviti svoje oslobodioce.

„Građani Srbije siguno nikada neće zaboraviti i naše saveznike koji su nam pomogli u ovoj globalnoj borbi za slobodu. Кljučno za budućnost generacija koje dolaze je da poštuju sećanje na pale žrtve, kako se ovakvi sukobi više nikada ne bi dogodili“, zaključio je Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari